Tip 3: Spinners & Spinnerbait

Spinner

  1. De Spinner dankt zijn naam aan het roterende blad dat zich om een as beweegt.
  2. Er zijn twee bladvormen te onderscheiden; lange smalle en korte stompe. De lange smalle draaien tegen de as aan en voelt men minder trekken dus geschikt om sneller te vissen en goed voor water waar het stroomt. De korte stompe zijn goed voor in de polder, voelt men goed aan de hengel trekken omdat deze meer uitslaan. Hou de regel aan; de helft van het werp vermogen van de hengel zo lang mag het blad zijn. Dit omdat de spinner anders te hard trekt aan de hengel, zodat men de haak niet kan zetten.
  3. De dreg moet net zo groot of groter zijn als de grootste breedte van het blad. Een enkele haak mist te veel vis, dus je kan beter kiezen voor een dreg. Ondanks dat deze meer vuil pakt.
  4. Maak de wollenpluim droog na een visdag, ze laten namelijk de haak roesten.
  5. Speel met de spinner. Hou de top hoog en daarna weer laag. Varieer met de draaisnelheid. Maar zorg wel voor 90 graden tussen de lijn en hengel want dan voel je de spinner het beste trekken.
  6. Toppers; Mepps Lusox, Mepps Aglia, Ondex, Arc en Ciel, Luxor Rafale, Terrible

Spinnerbait

  1. Het voordeel is dat je ze goed over en door waterplanten heen kunt vissen, ook nog het extraatje dat ze vaak dressuur doorbrekend werken.
  2. Draai een spinnerbait ook altijd met een aardig tempo binnen.
  3. Dit type kunstaas zal snel omhoog komen, maar dat is helemaal niet erg. Snoek ziet immers alleen kunstaas dat boven hem langs gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *